Wat is de Helende Reis?

Een Helende  Reis is een groot opruimproces van oude dingen die jou niet meer dienen. Net als je huis opruimen. Je gooit dingen weg. Je creëert  geeft ruimte.

Wat zou jij willen opruimen in je leven?

 • Woede die je vast hebt gezet omdat je bang bent anderen te beschadigen als je boosheid naar buiten komt? Bang dat ze je dan laten vallen?

 • Het diepe verdriet waarvan je niet eens weet waar het vandaan komt?

 • Je zorgen over je kinderen, gezondheid, werk of financiën?

 • Angst voor tekort? Om buitengesloten te worden, om het nooit goed genoeg te doen?

Celgeheugen

Het leven is afhankelijk van uitwisseling van informatie. Tussen cellen, organen, systemen, mensen en energievelden. Emoties die op een gezonde manier worden gevoeld en geuit, houden de communicatie in stand. Weggestopte emoties  blokkeren onze celreceptoren. Verstoring van de communicatie tussen de cellen beïnvloedt het functioneren van je organen en systemen. En daarmee uiteindelijk ook je gezondheid en welbevinden.

Brandon Bays heeft een manier gevonden om dit cel geheugen te veranderen. De Helende Reis.

Een liefdevol proces

Het is een prachtige reis waarin je liefdevol aandacht kunt geven aan dat wat er in jezelf omhoog komt. Terwijl je in een comfortabele stoel zit en je ogen gesloten hebt, begeleid ik je als in een visualisatie. Je raakt wat meer ontspannen en gaat contact maken wat er in jou is. Soms voel je ergens een druk of een gevoel van een steen op je maag. Als je met je volle aandacht naar die plek gaat, verandert de sensatie vanzelf. Emoties krijgen dan ruimte. Ook vanuit diepere lagen. Je opent in een emotie, net als een bloem die open gaat. En een volgende laag komt als vanzelf omhoog.

We zijn verbonden met de bron, met al het leven. Dat ervaren we niet meer. We voelen ons afgescheiden.

Hoe zou het zijn om de bron weer te voelen? Een oneindig gevoel van liefde, stilte en kracht?

Als je meer wilt weten hoe een Helende Reis verloopt, en wat het voor anderen gedaan heeft, lees dan het gelijknamige boek van Brandon Bays.

Zo maak je emoties voelen veilig

Het kan angstig voelen om contact te maken met je boosheid. Mocht je nooit boos worden? Grote kans dat het zich heeft opgepot en het nu als een bom in je lichaam voelt.

Je hoeft niet te schreeuwen of met dingen te gaan gooien. Als jij gaat zitten en je boosheid gaat voelen komt er krachtige energie vrij. Je gaat misschien trillen. Het mag er eindelijk uit. Meer is het niet.

‘Zoals opgeslagen warmte wordt omgezet in energie,
kan woede die beheerst wordt
worden omgezet in een kracht
die
de wereld kan bewegen.’
M.K. Gandhi

Erkenning

Emoties toelaten betekent dat je het kind in jou erkent. Erkenning zoek je vaak bij iemand anders, maar de grootste erkenning is die van jezelf door te voelen  wat je ooit hebt weggestopt.

Kampvuur

Jij maakt jouw unieke reis. Niet zoals het moet, maar zoals het gaat. In mijn werkkamer is een prachtig liefdevol veld wat je helpt om te openen. Sinds 2002 heb ik zoveel ervaring dat ik je hier goed door heen kan loodsen. Als je echt ergens vastloopt, helpt een soulhealing je weer op weg.

Wat kan een Helende Reis doen voor hoogsensitieve vrouwen?

Het kan verbetering of heling geven van:

 • Weggestopte of juist overweldigende emoties

 • Fysieke klachten

 • Thema’s als onzekerheid, afhankelijkheid, slachtoffer, zelf liefde, relaties, financiën, communicatie, conflicten, buitengesloten voelen, perfectionisme, op de buitenwereld gericht zijn of afgeleid zijn

 • Overprikkeling

 • Vermoeidheid

 • Energiebalans in het lichaam

 • Trauma