Jezelf klein maken, terugtrekken, gekwetst zijn, angst om afgewezen te worden. Voelde je je altijd al anders en onbegrepen? De eerste stap is dat jij jezelf weer gaat zien. Dat jij jezelf liefdevolle aandacht gaat geven. Ook die stukken die je niet leuk vindt. De emoties die je hebt weggestopt. Alles in jou heeft liefde nodig. En erkenning.

Deze oefeningen zijn een begin. Om tijd te nemen voor jezelf. Om te ontdekken wat verstopt is. Om te herontdekken hoe mooi je bent, hoe uniek. En waar jouw krachten en kwaliteiten liggen. Om zelfvertrouwen te ontwikkelen zodat jij je durft te openen, jouw kwetsbaarheid durft te laten zien, liefde durft toe te laten. En uit durft te spreken waar jouw grenzen liggen.

Gratis oefening 1:

Gronding

De kracht van je basis en een goede gronding zijn sterk ondergewaardeerd. Niet veel mensen en hulpverleners weten dat er plekken zijn in je lichaam die bepalend zijn voor jouw energie en uithoudingsvermogen. Dat je zelf jouw immuunsysteem kunt versterken.

Onbekend is ook dat je de blokkades die in je hart- en borstgebied zijn ontstaan zelf kunt oplossen als je daar regelmatig oefeningen voor doet. Het is simpel, je moet het wel weten en doen!

Ik heb deze oefeningen voor je opgenomen zodat je kunt ervaren hoe het voelt om gegrond te zijn. De basis die nodig is om jezelf te durven zijn. Jouw basis heeft te maken met veiligheid en zekerheid. Een sterke gronding geeft je een anker. Contact met de aarde en geeft je een zeker gevoel. Het geeft je een plek om naar terug te gaan als je hoofd tolt van de vele indrukken en gedachten. Om rustig te worden en overzicht te krijgen. Jouw onderbuik is een krachtplek.

Ervaar het in de volgende oefening.

 

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Gratis oefening 2:

Hart openen

Pijn, gekwetst zijn en angst maken dat je jouw hartgebied beschermt. Vaak is dat aan iemands houding te zien. Maar ook aan het gedrag en taalgebruik waar
te nemen. Afsluiten mag dan voorkomen dat je opnieuw gekwetst wordt, maar het maakt niet gelukkig. Het maakt je ontoegankelijk.

Het borstgebied heeft te maken met ruimte in mogen nemen. Voldoende lucht te krijgen. Vastgezet verdriet maakt dat gebied star.

Zou het niet heerlijk zijn als je weer vrij kunt ademen. Diepere vreugde gaat voelen? Weer zin hebt in je dag?

Ik leer je in deze oefening om je hartsgebied te bekloppen. Om contact te maken door het aandacht te geven. De energie te laten stromen door voor jezelf te chanten. Chanten is zingen van een mantra over de grootste liefde. Trillingen brengen alles wat vastzit in beweging. Liefde en levensenergie!

 

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Gratis oefening 3:

Liefdevolle reis door je lichaam

Stressgevoel, druk hoofd, spanning in je spieren, steen op je maag… We kennen het allemaal wel. Maar wat doe je ermee, hoe ga jij er mee om? Je lichaam kent plaatsen waar te weinig energie, en waar te veel energie is. Het is net als een beekje waar een steen in ligt. Voor de steen hoopt het op en erachter ontstaat tekort. Op zulke plekken kun je pijn of spanning ervaren.

Je lichaam liegt niet. Al jouw herinneringen zijn erin opgeslagen. Vaak zo diep, dat je het vergeten bent, het is onbewust. Maar jouw lichaam weet het nog wel. En in bepaalde situaties kan het opeens weer boven komen, er wordt iets ouds in je aangeraakt.

Deze liefdevolle reis is bedoeld om kennis te maken met de kracht van aandacht en liefde. Het vraagt wel van je om er de tijd voor te nemen. Om niet afgeleid te worden. Dus zet al je apparaten uit. Ik leid je naar alle delen van je lichaam, waar jij vervolgens contact mee kunt maken. Om te onderzoeken wat je daar voelt. Om liefde te sturen naar al deze delen. Een begin om jezelf lief te hebben, wat er ook speelt. En dichter bij jezelf te komen.

 

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer