Natuurgeneeskundige therapie

Leverreinigingskuur

In een gezond lichaam is harmonie. Voedingsstoffen worden opgenomen en afvalstoffen afgevoerd. Voor het uitscheiden van afvalstoffen moeten de darmen, de lever, de nieren, de  huid en het lymfesysteem in goede conditie zijn.
We eten vaak  te snel en zonder aandacht, onregelmatig, te vet en te zoet , met  veel smaak- en kleurstoffen. Stress heeft een schadelijke invloed op onze spijsvertering. Er blijven veel schadelijke stoffen achter in de darm, het lichaam verzuurt en de lever raakt verstopt door kleine galsteentjes. Hierdoor is er te weinig gal beschikbaar voor de spijsvertering, wat nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. Dit kan resulteren in chronische vermoeidheid, slechte concentratie, hoofdpijn, huidproblemen, slijmvorming in de luchtwegen, klachten van maag en darmen (maagzuur, obstipatie,diarree, winderigheid), pijn en stijfheid in de spieren en gewrichten, nek- en rugpijn, en andere chronische klachten. Deze klachten kunnen je belemmeren in je hobby’s, sport en werk.

Hoe ga je reinigen?
Deze reinigingskuur doen we met een groep ( max. 8 personen). In een groep stimuleer je elkaar en het is fijn om ervaringen uit te wisselen. We komen 8 keer op zaterdagochtend  bij elkaar.
De kuur begint met een afbouwfase. Omdat je gifstoffen uit het lichaam wilt afvoeren, moet je zorgen dat het uitscheidingsstelsel daarop is voorbereid.  Je gaat anders eten, waardoor de spijsverteringsorganen worden ontlast: even zonder zuivel, suiker,  vlees, koffie en alcohol. Tevens maak je gebruik van middelen om de uitscheidingsorganen te versterken.  
Gedurende de cursus doe je 6 lever-en gal reinigingen volgens Andreas Moritz. Dit doe je thuis. Ter voorbereiding van deze reiniging drink je 6 dagen elke dag 6 glazen appelsap. De leverreiniging zelf duurt 14 uur. Deze bestaat uit het innemen van bitterzout en een mengsel van grapefruit en olijfolie. Hierna kun je gaan liggen en reinigt het lichaam zich van zelf.
Deze leverreiniging doe je eens per maand.
Als je de aanwijzingen van deze reiniging volgt, kun je de lever op een pijnloze en zeer effectieve wijze ontdoen van honderden galstenen.

Tijdens de bijeenkomsten van deze reinigingskuur, gaan we vooral met elkaar aan de slag. Om het lichaam te stimuleren om uit te scheiden maken we gebruik van massages, kruidenstempelmassage, wikkels met basisch zout en voetenbaden.

Ik adviseer een aantal middelen ter ondersteuning van de lever en  nieren. Daarnaast is het nodig om een volwaardig Multi vitaminen/mineralen supplement te nemen, ontzuringsthee en basisch zout. Deze middelen zal ik voor je bestellen.

Momenteel zijn er nog geen cursussen gepland. Individuele begeleiding van darm- en leverreiniging is wel mogelijk.

Voor meer informatie hierover:
info@betervoelen.nl
0172-433828/ 0625195267

Reacties van deelnemers (over een kuur van 4 weken).

Allereerst was deze kuur een grote en spannende ervaring die mij enorm veel heeft geleerd. Het is echt een verandering, een keerpunt in mijn leven. Een grote verrijking in bewustzijn van voeding en van mijn eetpatroon . Ik weet nu dat ik met veel kleinere porties toe kan. Dat een rammelende maag niet erg is. Heb ook totaal andere dingen leren eten. Het bevalt mij uitstekend, ook om soberder te eten. Geen opgeblazen gevoel meer. 4 kilo minder, weer net als vroeger. Ik voel me rustiger. Ben niet meer steeds bezig met de eet- en drink- momenten op een dag. Ben ook gerust gesteld dat ik niet afhankelijk ben van mijn eet- en drinkpatroon. Ben verrast dat het zo gemakkelijk is. En ben trots dat ik een doorzetter, een volhouder ben. Ik kan heel gedisciplineerd zijn.
Een ontdekkingstocht! Els

Via een vriendin kwam ik ‘’toevallig’’ bij deze reinigingskuur terecht. Al eerder had ik op eigen houtje een sapreinigingskuur gedaan, maar het is veel prettiger en effectiever dat onder begeleiding te doen. We kregen goede adviezen voor voeding en supplementen en we konden met al onze vragen terecht. Ook is het heel stimulerend de ervaringen van anderen met het reinigen te horen. Tijdens de kuur ging ik me steeds gezonder voelen en ook werd mijn huid heel zacht. Na de kuur voelde ik me als herboren. Nog steeds eet ik nu anders dan ervoor. Ik heb er een aantal goede nieuwe gewoonten aan overgehouden, zoals minder brood eten en meer groente, en tussen de middag zelf soepen maken. Kortom, ik ben heel blij dat ik deze reinigingskuur heb gedaan en ga het zeker in de toekomst nog eens doen .Astrid