Natuurgeneeskundige therapie

Kinderen

Als fysiotherapeut heb ik 12 jaar met kinderen gewerkt. Ik werk nu als natuurgeneeskundig therapeut en gebruik mijn kennis uit de fysiotherapie.

Een kind maakt nog makkelijk contact met zijn bron. Er zijn minder lagen over hun kern heen geplamuurd. Een Helende Reis met een kind gaat veel sneller vergeleken met een volwassene. Ze vinden het leuk om met een spaceshuttle en een held te reizen, ze vergeven gemakkelijk.

In de begeleiding van kinderen zijn er meerdere mogelijkheden:
  • Het is mogelijk om ťťn Helende Reis met het kind te doen en af te wachten wat het resultaat is.
  • Ik kan een kind ook wat langer begeleiden. Door het invullen van een lijst met vragen over je kind, krijg ik meer een totaalbeeld van het kind. In overleg kan ik meerdere Helende Reizen met het kind doen of kiezen voor andere technieken. Ik maak dan een keuze uit kinesiologie (Stressrelease, bloesemremedies, NOT, EFT), Quantum Touch, massage of sensorische integratie.
De problemen bij kinderen kunnen heel verschillend zijn. Het is niet altijd duidelijk wat het werkelijke probleem is. Als een kind bijv. overgevoelig is voor aanraking, kan dit gevolgen hebben voor het gedrag. Ook evenwichtsproblemen, onvoldoende samenwerking van de hersendelen of onbalans in de meridianen kunnen de oorzaak zijn van ziekte, leer- en gedragsmoeilijkheden. Ook onvoldoende opname van mineralen en vitamines en opslag van zware metalen in het lichaam kunnen verstoringen in de gezondheid geven. Er kunnen ook intoleranties of allergieŽn een rol spelen. Met behulp van NOT worden scheefstanden van o.a. schedel- en bekkendelen weer gecorrigeerd.

Ook de rol van ouders is belangrijk. Kinderen imiteren hun ouders en reageren op hen. Het totaalplaatje wordt bekeken.