Natuurgeneeskundige therapie

De Helende Reis


Brandon Bays

De Helende Reis is ontwikkeld door Brandon Bays. Brandon schoolde zich ruim 15 jaar in alternatieve geneeswijzen, wereldreligies, psychologie e.a. Een tumor in haar baarmoeder ter grootte van een basketbal was het begin van haar persoonlijke journey. Ze vroeg zich af wat de boodschap van de tumor was. Uiteindelijk vond ze antwoorden en uit deze zoektocht ontstond de Helende Reis. Na 7 weken was de tumor zonder operatie of medicijnen volledig verdwenen.


Geboren als puur

We zijn in wezen liefde, hebben heel veel mogelijkheden. Tijdens ons prille leven gaan we ons afschermen na teleurstellingen, pijn en mislukkingen. Laag over laag vormt zich over onze kern. We gaan ons hiermee identificeren en ontwikkelen gedragspatronen om te overleven.

Als we ons niet zo lekker voelen, zijn we vaak op zoek naar afleiding: iets lekkers, erover praten, of we negeren gevoelens en doen net of we heel vrolijk zijn en alsof er niks aan de hand is. Elke Helende Reis zal helpen om een laag van deze leugens af te pellen en laten zien wie we werkelijk zijn met al onze mogelijkheden.

Gevoelens zijn er niet voor niks. Ze willen gevoeld worden. Dr. Candice Pert heeft uitgebreid onderzoek naar emoties gedaan. Ze constateerde dat als emoties op een gezonde manier worden gevoeld en geuit de chemische communicatie in onze cellen blijft stromen. Als echter emoties worden weggestopt, blokkeren onze celreceptoren. Dit kan fysieke en emotionele klachten veroorzaken.

Deepak Chopra heeft onderzoek gedaan naar mensen die genezen terwijl ze volgens artsen niet meer kunnen genezen. Op de een of andere manier zijn deze mensen in contact gekomen met het celgeheugen en met een helend vermogen. Dit wordt ook wel de oneindige intelligentie genoemd.


Toegang tot het celgeheugen

Ieder orgaan wordt binnen een bepaalde tijd vernieuwd: huidcellen binnen 3 weken, oogcellen binnen 48 uur, het maagslijmvlies binnen 3 dagen en de lever doet er 6 weken over om zich helemaal te vernieuwen. Deepak Chopra vroeg zich af waarom een orgaan met kanker na een aantal maanden niet vrij is van kanker terwijl alle cellen wel vernieuwd zijn. Hij ontdekte dat cellen waarvan de receptoren geblokkeerd zijn, tijdens de celdeling de blokkade doorgeven, zodat deze blijft bestaan. Hierdoor is de cel niet in staat zichzelf te genezen.

Brandon Bays heeft een manier gevonden om met dit celgeheugen in contact te komen. In haar methode worden emoties verwelkomd. Laag voor laag ga je door emoties heen: je staat ze toe, zonder er in te blijven hangen. Uiteindelijk leidt dit tot je Bron. Deze kan in elke Helende Reis anders ervaren worden: liefde, rust, oneindigheid, licht. Het is geweldig om deze staat van grenzeloosheid te ervaren. In een Helende Reis werk je met een bovengekomen herinnering. Je voelt en uit emoties tegen betreffende personen uit je herinnering. Als alles geuit is, is er ruimte voor vergeving. De cel kan zich weer herstellen en het genezend vermogen komt op gang.

Ziektes, lichamelijke klachten en allerlei emotionele problemen zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Soms zijn er meerdere helende reizen nodig omdat de blokkade met meerdere herinneringen te maken heeft. Het is net een ui die je afpelt, de genezing werkt op een steeds dieper nivo.

Over de hele wereld worden Helende Reizen gemaakt. De resultaten zijn verbluffend. Velen zijn genezen van ziektes als kanker, ME, ontstekingen, spijsverteringsaandoeningen, klachten aan het bewegingsapparaat, migraine, depressie, slapeloosheid, burn-out e.a. Op het emotionele vlak werkt de Helende Reis zeer bevrijdend.

Je ontmantelt oude overtuigingen en onwaarheden, die je leven tot nu toe hebben bepaald. Je kunt steeds meer leven vanuit je waarheid, steeds meer laten zien wie je werkelijk bent met al je mogelijkheden.

Je kunt van te voren nooit voorspellen wat het effekt zal zijn van een Helende Reis. Genezing van fysieke klachten lijkt vaak op de voorgrond te staan. In het voorgesprek blijkt vaak een diepere wens te bestaan, bijv. zelfacceptatie, zelfliefde. Emoties en lichamelijke klachten zijn niet los te zien van elkaar.

Sommige mensen doen een Helende Reis en zijn tevreden omdat het de knelpunten heeft opgelost waar ze mee zaten. Voor anderen is een Helende Reis het begin van een hele serie reizen die zullen volgen om steeds meer in contact te komen met eigenheid en vrijheid.

Het is niet de bedoeling dat een Helende Reis andere therapieŽn vervangt. Laat je bij twijfel over de oorzaak van fysieke klachten altijd door je huisarts onderzoeken. Je kiest er zelf voor op welke manier jij je pad naar genezing wilt invullen. De Helende Reis ondersteunt je daar geweldig bij.


Weerstanden

Hoe graag we ook vrij willen zijn van oude belemmerende omstandigheden en gevoelens, het nieuwe en onzekere kan beangstigend zijn. Het ego wil graag controleren en laat zich niet zomaar overheersen door nieuwe patronen en gedachten. Het oude patroon van ziekte of gedrag kan ook voordelen opleveren! Zo kunnen oude overtuigingen blijven bestaan die heel hardnekkig zijn. Het kan ook zijn dat een deel van je wil loslaten en een ander deel niet durft. Denk maar aan de uitdrukking: aan de ene kant wel, maar aan de andere kant nietÖ.Zo werkt het ook in je lijf. Je ene hersenhelft kan wel willen, maar de andere niet! De spiertest is een hulpmiddel om duidelijk te krijgen of het lichaam wel wŪl loslaten of genezen. Meer hierover bij Stressrelease.


Generaliseren

Als kind trekken we snel conclusies en generaliseren we snel: stel dat je dol was op zwemmen en er gebeurt iets in het water waar je erg van schrikt, kun je als kind de conclusie trekken dat zwemmen niet veilig en leuk meer is. Als je je verhaal kwijt wilt aan iemand terwijl die al te veel aan zijn hoofd heeft, is het als kind moeilijk om in te zien dat dit niet het goede moment is, dat diegene het druk heeft en niet naar je kan luisteren. Vaak trekt een kind dan de conclusie dat er niet van hem gehouden wordt, dat het zijn schuld is enz. In een Helende Reis ontdek je dit soort overtuigingen. Je leert ook welke kwaliteiten je had kunnen gebruiken om in die situatie veel gezonder te reageren, je te uiten over je teleurstelling, of een persoon op te zoeken die wel tijd had. Hierdoor zul je inzien, dat je niet slachtoffer bent van de omstandigheden, maar dat je zelf niet in staat was om adequaat te reageren.